V školách rizikové mäso nebolo, ďalej preverujú reštaurácie

Regionálny úrad verejného zdravotníctva preveril školské a predškolské zariadenia v Trenčíne. „Podľa dokumentácie školských stravovacích prevádzok, dodacích listov nebolo na prípravu stravy pre deti predškolských a školských kuchýň v Trenčíne použité mäso poľskej proveniencie,“ uviedla výsledky posledných kontrol Ľudmila Bučková, regionálna hygienička.

Zároveň úrad, od piatka po zverejnení informácie Regionálnej a veterinárnej správy o odberateľoch rizikového poľského mäsa, preveruje ďalej reštauračné zaradenia. „Prevádzkovatelia uvádzali, že mäso senzoricky vyhovovalo, nebol dôvod ho ďalej nespracovať.,“ doplnila Bučková. Zároveň kontroly prebiehajú aj dnes vo všetkých reštauráciách, kde bolo mäso dodané. „Treba povedať, že žiaľ dodané mäso je spotrebované a skonzumované. V regióne nemáme zaznamenané alimentárne ochorenia v súvislosti s konzumáciou mäsa,“ doplnila Bučková.

Zdroj: pixabay.com